M11Rityta 1

Mardrömselvan blev Årets korplag

Skärmavbild 2017-04-20 kl. 11.16.06
Supersäsongen fortsätter. Igår utsågs Mardrömselvan till Årets Korplag 2017. Förbundskapten Jon Edergren (#6) och Årets lirare Khalid Mohammadi (#25) var några av dem som tog emot priset på onsdagens gala nära Globen.

Skärmavbild 2017-04-20 kl. 11.37.57Mardrömselvan ställde i år upp med två lag i inomhusserien. M11 Helg vann sin liga och M11 Gröndal kom tvåa. En del av framgångarna bygger på de många nyförvärven från Inter United med spelare från bland annat Afghanistan och Syrien, som föryngrat truppen radikalt.
Detta är också en av anledningarna till att Mardrömselvan nominerades till Årets korplag både 2016 och 2017.
– Det är ännu en seger, en trofé i skåpet, säger förbundskapten Jon Edergren (#6). Jag blev jätteglad och lite förvånad. Jag var inte riktigt förberedd. Förra året var vi nominerade men i år fick vi aldrig veta om det. Då hade säkert fler representanter dykt upp på galan.
Vad var motiveringen?
– Den är jättefin. Det är fokus på laget som helhet och att vi hållit på länge. De visade bland annat ett bildspel från Bredäng på galan. Det lyfts också fram att vi tagit in nya spelare.
Ökar det här pressen på resultaten under utesäsongen?
– Vi går stärkta in i den nya säsongen och jag tror att vi ökar takten i marknadsföringen. Lite som 2008 när vi gjorde t-shirts och pratade om vimplar. Vi satsar också mer på Inter United, andra lag kommer att involveras som ledare och tränare. Det får också en skjuts av det här.

Text: #11 Foto: Instagram

Här är hela motiveringen:
“Många människor visade sina bästa sidor när de flyktingar som med livet som insats korsade stormiga hav och kom till Sverige hösten 2015. Årets Korplag lät dock inte arbetet stanna där. De öppnade upp inte bara sin hjärtan utan också sin startsjua. Efter att deltagit i Korpen Stockholms integrationscup Världsmästerskapet tillsammans med några ensamkommande ungdomar startade de ett nytt lag med dem men lät också flera av dem in i sin egen korptrupp. De sänkte medelåldern i laget avsevärt, och som bonus vann de i år Herr Söder division 7 inomhus med hjälp av sina nya lagkompisar. Laget som har visat att integration inte bara fungerar utan kan ge fantastiska resultat både på och utanför planen.”