M11Rityta 1

Ikväll ska guldlaget hyllas!

Skärmavbild 2017-04-06 kl. 00.48.46

Mardrömselvans båda lag blev etta och tvåa i sina respektive ligor under innesäsongen. Ikväll delas priserna för årets bästa prestationer ut.

Tala är silver, tiga är guld. Så lyder uttrycket. Nu kanske man får säga att “Gröndala” är silver och “helga” är guld istället. För det var Mardrömselvan Helg som, inte otippat, tog hem segern i sin söndagsliga och därmed också vann den interna kampen inom klubben.
Och de gjorde det till stor del i det tysta. Förvisso har det rapporterats flitigt om framgångarna på instagram, men på det officiella klubborganet, M11-Bloggen, har den formidabla säsongen delvis tigits ihjäl.
– Det har att göra med interna motsättningar. Centrala personer i propagandamaskineriet har velat piska upp en helt onödig konkurrens mellan lagen. De, eller den, aktören har också starkt inflytande över vad som publiceras på Bloggen och hen deltar nästan inte alls i M11 Helgs verksamhet. Därmed den pinsamma tystnaden – Korpens motsvarighet till alternativa fakta och fake news, säger en person med insyn i klubben.
M11 Gröndal, som haft störst mediautrymme under hela säsongen, slutade tvåa efter den sensationella vinsten över Benify i sista omgången.
Ikväll hålls den traditionsenliga Korpengalan, där priser för bästa målskytt, flest spelade matcher, snyggaste målet med mera delas ut. I år kommer spelarna att vara extra tjusiga. Klubben samkör nämligen festen med en studiofotografering inför lanseringen av den nya hemsidan, där det enligt uppgift kommer att finnas rörliga presentationer av alla från #1 till #27.
Årets vassaste målgörare väntas bli Elias Krantz (#27), med sina 22 mål i helgserien. Khalil Mohammadi (#25) har varit effektiv i båda lagen och blir farlig som total poängkung tillsammans med bland andra Mikael Hedqvist (#20) och Mårten Leo (#5). Årets mål ryktas stå mellan en stenhård frispark från mittplan och en nickskarv från högerkanten. Åretstår att se vilket lag som vinner den duellen!

Text: #11 Foto: Instagram