M11Rityta 1

Blogg

9-0 och BJ-hattrick

Mardrömselvan vann måndagens match i Farsta mot FC Zenith med 8-0. Kvällen var kylig och truppen fick göra snabba byten för att inte frysa. Elias var fortfarande skadad men följde matchen i coachläge från sidlinjen.

M11 fick tidigt till både bra passningsspel och hög press och Zenith fick svårt att stå emot.

Första målet kom efter att Hussein Yaseen kom loss på högerkanten och slog en brant passning till Khalil Mohammadin som språngnickade in 1-0. Först såg det ut som om målvakten skadade handen i situationen men efter ett kort spelavbrott han resa sig och matchen fortsatte.

2-0 kom efter fint spel mellan Khalil och Peter, skottet tog i stolpen och Hussein kunde enkelt springa in returen i öppet mål.

3-0 gjordes av BJ som tog emot en pass av Salim från mittplan, vände runt och slog en hård boll nära vänstra stolpen. Otagbart.

Efter en hörna fick Mikael bollen på vänsterkanten, och utmanade två Zenithförsvare, istället för att gå runt själv passade han Khalil som gick in i banan och slog ett stenhårt skott i krysset. 4-0.

Både 5-0 och 6-0 gjordes av BJ, som denna kväll fick ut maximalt av sina lägen. Den förvånade blicken byttes vid det tredje målet av ett brett leende. Johan hade gjort karriärrens första hattrick!

Mårten gjorde 7-0, snyggt framspelad av Khalil.

8-0 var ett självmål när en målvaktsrensning oturligt studsade mot en försvarare.

Niklas gjorde 9-0 framspelad av Mikael. Med ett hårt pressat skott, av en typiskt framåtlutad Niklas som gav sig själv och bollen fart innan tillslaget, var Zenith-målvakten chanslös.

Kvällens roligaste var när Mikael dribblade sig igenom förvarslinjen, rundade målvakten och sen plötsligt stannade och lät bollen rulla långsamt strax utanför stolpen. Från sidlinjen såg det helt vansinnigt ut och raden av avbytare trodde först Mikael fått en allvarlig skada. Den blonde lugnade sina lagkamrater. “Jag stannade för att undvika skada bara!”

Årets försiktigaste målchans och en ovanligt stor seger i Farsta div 3 var ett faktum.

#6

Vinst i premiären

”Stundtals exemplariskt spel”, summerar lagkapten Peter Rolandsson (#9), trots att Mardrömselvan var nära att tappa sin 3-0-ledning.

Efter dubbla framgångar inomhus har Mardrömselvan inlett utomhussäsongen med ett par vinster i träningsmatcher. Inför premiären mot Skanstull Tigers varnade dock lagkapten Peter Rolandsson för att motståndet blir tuffare i seriespelet.
– Stora delar av träningsmatcherna har vi spelat väldigt fin fotboll. Säkra enkla pass med marginal från motståndarnas ben, mycket löpningar utan boll, få tillslag, inget onödigt dribblande och spelat hem om det blivit trångt om lägen framåt, konstaterar #9.
Den inställningen verkade laget ha tagit med sig till Farsta IP på måndagkvällen.
– Stundtals var det exemplariskt spel. Elias Krantz (#27) fick i första halvlek en hel del uppspel på fötterna, vilket han efterfrågat. Vi spelade organiserat och lugnt, säger #9.
Det första målet kom i samband med en frisparkssituation, signerat lagkaptenen själv. Därefter kom två till i snabb följd. Men motståndarna reducerade alltså till 3-2, som också blev slutresultatet.
– De tryckte på med allt folk de hade och vi var lite dåliga i hemjobbet. Det blev rörigt framför Martin Gylje (#1). Vi måste jobba på att vara etta på bollen framöver. Flera gånger var vi lite slöa i tanken och julmatströtta i benen, förmanar lagkapten #9.
En anledning kan vara att systerlaget Inter United hade match strax innan.
– Det var inte optimalt. En spelare valde att helt stå över M11-matchen.
Hur ser du på din egen insats?
– Jag var min vana trogen inne på alla baklängesmål men gjorde ju också ett mål framåt, och vi vann matchen. Så jag är nöjd, säger #9.

Text: #11 Foto: Instagram

Mardrömselvan blev Årets korplag

Skärmavbild 2017-04-20 kl. 11.16.06
Supersäsongen fortsätter. Igår utsågs Mardrömselvan till Årets Korplag 2017. Förbundskapten Jon Edergren (#6) och Årets lirare Khalid Mohammadi (#25) var några av dem som tog emot priset på onsdagens gala nära Globen.

Skärmavbild 2017-04-20 kl. 11.37.57Mardrömselvan ställde i år upp med två lag i inomhusserien. M11 Helg vann sin liga och M11 Gröndal kom tvåa. En del av framgångarna bygger på de många nyförvärven från Inter United med spelare från bland annat Afghanistan och Syrien, som föryngrat truppen radikalt.
Detta är också en av anledningarna till att Mardrömselvan nominerades till Årets korplag både 2016 och 2017.
– Det är ännu en seger, en trofé i skåpet, säger förbundskapten Jon Edergren (#6). Jag blev jätteglad och lite förvånad. Jag var inte riktigt förberedd. Förra året var vi nominerade men i år fick vi aldrig veta om det. Då hade säkert fler representanter dykt upp på galan.
Vad var motiveringen?
– Den är jättefin. Det är fokus på laget som helhet och att vi hållit på länge. De visade bland annat ett bildspel från Bredäng på galan. Det lyfts också fram att vi tagit in nya spelare.
Ökar det här pressen på resultaten under utesäsongen?
– Vi går stärkta in i den nya säsongen och jag tror att vi ökar takten i marknadsföringen. Lite som 2008 när vi gjorde t-shirts och pratade om vimplar. Vi satsar också mer på Inter United, andra lag kommer att involveras som ledare och tränare. Det får också en skjuts av det här.

Text: #11 Foto: Instagram

Här är hela motiveringen:
“Många människor visade sina bästa sidor när de flyktingar som med livet som insats korsade stormiga hav och kom till Sverige hösten 2015. Årets Korplag lät dock inte arbetet stanna där. De öppnade upp inte bara sin hjärtan utan också sin startsjua. Efter att deltagit i Korpen Stockholms integrationscup Världsmästerskapet tillsammans med några ensamkommande ungdomar startade de ett nytt lag med dem men lät också flera av dem in i sin egen korptrupp. De sänkte medelåldern i laget avsevärt, och som bonus vann de i år Herr Söder division 7 inomhus med hjälp av sina nya lagkompisar. Laget som har visat att integration inte bara fungerar utan kan ge fantastiska resultat både på och utanför planen.”

10 år med M11: Drinken

drink1
Under jubileumsåret gör Bloggen historiska tillbakablickar på viktiga företeelser i klubbens historia. Idag: Drinken.

– Chilin står för det starka, Avernan för det svarta. Segervissheten är det nog avnjutaren själv som får tillfoga.
Så beskrev Jens Andersson (fd #10) skapelsen som han uppfann inför Mardrömselvans ettårsjubileum 2008. Den fanns på drinkmenyn när laget anordnade sin allra första Korpengala, som hölls på Jens Anderssons arbetsplats Ljunggrens, där han var anställd som bartender.
Uppdraget från ledningen var att göra en drink som var just ”Svart, stark och segerviss”, en beskrivning som blivit en slogan för klubben vid sidan om ”Rensa den kan gå in”.
Här är receptet, nästan ett decennium senare:

Bredäng Black Bronze
0,5 cl äggvita

1,5 cl citronjuice

1,5 cl kanelsocker

3 cl apelsinjuice

4 cl averna
1
röd chilifrukt

Gör så här:
Hacka små bitar av chilin och smaka av. Mortla sedan lagom mängd i shakerglaset, men spara skälkdelen för dekor.
Häll i resten av ingredienserna i shakern. Skaka ordentligt och häll upp i cocktailglas. Garnera med resterna av chilin.

Text: #11 Foto: #6

Prisade för årets prestationer

Skärmavbild 2017-04-07 kl. 10.04.27

Diplom och bucklor är utdelade! Khalil Mohammadin (#25) utsågs till Årets spelare i Mardrömselvan med rekordmånga poäng. Men målkung blev ändå Elias Krantz (#27), som gjorde fler mål i en och samma liga. Assistbucklan gick till Andreas Hagman (#22).

Skärmavbild 2017-04-07 kl. 10.04.46Korpengalan 2017 hade mer karaktären av köksfest än glamourmiddag, och blev därmed ovanligt mysbetonad. Festen hölls i en fotostudio på Södermalm i Stockholm och medan kamerateamet jobbade för högtryck väntade spelarna i loungedelen med dryck och tilltugg. Priserna delades ut i pauserna medan fotograferna riggade om. Samtliga nominerade till Årets mål och Årets assist visades på storbildsskärm, till publikens förtjusning. Applåder och visslingar hördes över hela kvarteret. Tack vare Johan Bjerkners (#15), Peter Rolandssons (#9) och Tommy Håkanssons (#7) gedigna insatser under säsongen fanns en mängd filmmaterial att tillgå.
Bästa assist blev Jonas Hetfields rökare som träffade pannan på Hussein och innebar 10-0 mot Söderhallarna.
– Jag sköt med insidan. Vet inte hur jag gör, men det har alltid blivit så där hårt, sade pristagaren i sitt tacktal.
Till snyggaste målet utsågs Elias Krantz (#27) fantastiska soloprestation där han springer rakt igenom Ulvenförsvaret och träffar en millimeter innanför stolproten.
– Jag tycker att jag gjorde flera snygga mål, bland annat det här, säger #27, som även fick ta emot Den spanska pokalen med sitt namn inristat för femte gången. Totalt gjorde han 22 mål.
Skärmavbild 2017-04-07 kl. 10.05.11Priset till Årets lagspelare delades av Johan Bjerkner (#15) och Andreas Hagman (#22). Den senare fick också priset för flest assisterande passningar under säsongen.
Den kanske finaste utmärkelsen – Årets spelare – gick till Khalil Mohammadin (#25), som presterat osannolika 23 mål och 19 assist på 20 matcher. Nyförvärvet var nominerad i en rad kategorier och är den spelare som varit flitigast i båda M11-lagen under säsongen, vilket alltså premierades. Dagen till ära fick han också besked från Migrationsverket om permanent uppehållstillstånd i Sverige, vilket innebär att fans och lagkamrater sannolikt får följa hans utveckling under många kommande säsonger.
– Jag tror att Khalil kan bli en riktig storspelare. Han har uppenbar talang och framtidens för sig, vi får hoppas att han vill stanna i klubben, kommenterade en av veteranerna under minglet på efterfesten.

Text: #11 Foto: #20

10 år med M11: Den spanska pokalen

IMG_0004

Under jubileumsåret uppmärksammar Bloggen viktiga företeelser i klubbens historia. Idag: Vandringspokalen som varje år tilldelas årets målkung. Ikväll får den en ny – eller, troligare, en nygammal – ägare!

IMG_0036Varifrån kommer pokalen?
– Den hittade jag strandad i Madrid sommaren 2010, då vulkanen Eylafjallajökul hade sitt utbrott. Vi var på marknaden El Rastro och jag hade som alltid Mardrömselvan i tankarna när solljuset bländade mig lite extra. Där stod den, blänkande i skinande silver och jag slog till. Hemma kostade marmorbasen lika mycket som silvret, säger förbundskapten Jon Edergren (#6).
Hur många olika spelare har fått den genom åren?
– Jag är faktiskt osäker. Mårten Leo (#5) har ju tagit den 9 säsonger i rad och har en hel sida fylld med sina plaketter. Elias Krantz (#27) har tagit den två år i rad. Tror att Johan Liljekvist (#12) har fått den en eller flera gånger. Första innesäsongen 2007-2008 tror jag att två spelare delade på titeln, med typ 3 mål var. Det var en värdelös säsong.
Vad symboliserar pokalen?
– Väldigt länge har den symboliserat Mårten Leo. Jag trodde att Elias Krantz namn evigt skulle pryda den framöver men Mårten har visat att han inte gett upp kampen. Nu när vi har två lag inomhus är den stora frågan om vi ska ge den spanska pokalen till den spelare som gör flest mål över hela säsongen oavsett lag, eller om morgonserien, som anmäldes lite ad hoc, ska få en egen pokal.

Text: #11 Foto: Arkiv

Ikväll ska guldlaget hyllas!

Skärmavbild 2017-04-06 kl. 00.48.46

Mardrömselvans båda lag blev etta och tvåa i sina respektive ligor under innesäsongen. Ikväll delas priserna för årets bästa prestationer ut.

Tala är silver, tiga är guld. Så lyder uttrycket. Nu kanske man får säga att “Gröndala” är silver och “helga” är guld istället. För det var Mardrömselvan Helg som, inte otippat, tog hem segern i sin söndagsliga och därmed också vann den interna kampen inom klubben.
Och de gjorde det till stor del i det tysta. Förvisso har det rapporterats flitigt om framgångarna på instagram, men på det officiella klubborganet, M11-Bloggen, har den formidabla säsongen delvis tigits ihjäl.
– Det har att göra med interna motsättningar. Centrala personer i propagandamaskineriet har velat piska upp en helt onödig konkurrens mellan lagen. De, eller den, aktören har också starkt inflytande över vad som publiceras på Bloggen och hen deltar nästan inte alls i M11 Helgs verksamhet. Därmed den pinsamma tystnaden – Korpens motsvarighet till alternativa fakta och fake news, säger en person med insyn i klubben.
M11 Gröndal, som haft störst mediautrymme under hela säsongen, slutade tvåa efter den sensationella vinsten över Benify i sista omgången.
Ikväll hålls den traditionsenliga Korpengalan, där priser för bästa målskytt, flest spelade matcher, snyggaste målet med mera delas ut. I år kommer spelarna att vara extra tjusiga. Klubben samkör nämligen festen med en studiofotografering inför lanseringen av den nya hemsidan, där det enligt uppgift kommer att finnas rörliga presentationer av alla från #1 till #27.
Årets vassaste målgörare väntas bli Elias Krantz (#27), med sina 22 mål i helgserien. Khalil Mohammadi (#25) har varit effektiv i båda lagen och blir farlig som total poängkung tillsammans med bland andra Mikael Hedqvist (#20) och Mårten Leo (#5). Årets mål ryktas stå mellan en stenhård frispark från mittplan och en nickskarv från högerkanten. Åretstår att se vilket lag som vinner den duellen!

Text: #11 Foto: Instagram

Sopade banan med serieledarna

IMG_0368
Smart, snyggt och fokuserat spel. Så beskrev målkungen Mårten Leo (#5) Mardrömselvans insats på onsdagmorgonen. 4-1 mot serieledaren Benify innebär en andraplacering i ligan.

Benify är det enda laget som Mardrömselvan tidigare inte lyckats vinna över i division 5 morgon. Förlusten med 1-5 och likamatchen (3-3) måste ha skavt i truppen.
– Vi har nog aldrig varit så här distinkta i passningsspelet och fokuserade i avsluten, säger Mårten Leo (#5), som själv stod för ett mål och ett assist.
Mikael Hedqvist (#20) tråcklade in två, medan Johan Bjerkner (#15) nickskarvade in ett mål i en duell med målvakten, som över lag visade hög kvalitet på räddningarna.
– Johans nick är aspirant till årets mål, tycker #5.
Tillbaka i truppen var Elias Carlsson (#17) som bröt handen tidigare under säsongen. Han bidrog med trygghet i uppspelet och tillsammans med Khalil (#25) låg han bakom det stora bollinnehavet.
I sociala medier hyllade #5 hela truppen:
– Oj, vad bra vi var! skriver han på Facebook.

Text och foto: #11

10 år med M11: Typsnittet

Skärmavbild 2014-12-13 kl. 23.50.02
Under jubileumsåret gör Bloggen historiska tillbakablickar på viktiga företeelser i klubbens historia. Idag: M11-typsnittet.

Skärmavbild 2016-11-28 kl. 23.32.04Mardrömselvan är sannolikt det enda Korpen-laget i Stockholmsregionen som har ett helt eget typsnitt. Det skapades av målvakten och art directorn Martin Gylje (#1) och pryder spelarnas ryggar, med både namn och nummer.
Hur kom det sig att du designade ett unikt typsnitt till laget?
– Jag var föräldraledig och höll på med våra nya matchställ och upptäckte att jag saknade att jobba med form. Samtidigt ritades både Hollands och Englands VM-tröjor av några av vår tids namnkunnigaste typografer. Det gjorde att jag inte kunde motstå frestelsen, berättar Martin Gylje.
Hur tänkte du med formen?
– Jag ville göra ett sporttypsnitt utan de värsta klyschorna. Det skulle få vara lite pretentiöst men ändå uttrycka kraft och spänst. Resultatet blev en ganska hård, minimalistisk bauhausflört. Typsnittet gör matchställen unika även om modellen i sig är ganska generisk och används av flera andra lag.
Vilka nummer och bokstäver är du mest nöjd med?
– Tvåan och femman är snyggast.

Text: #11 Foto: Arkiv

10 år med M11: Merchandisen

M11_2008_-0032-950x604
Under jubileumsåret gör Bloggen historiska tillbakablickar på viktiga företeelser i klubbens historia. Idag: Merchandisen.

Bild 1-2Hösten 2009 sågs plötsligt privatpersoner utan tydlig koppling till Mardrömselvan gå omkring i t-shirts med klubbmärket på magen. Män, kvinnor och barn – alla tycktes följa modetrenden. I klacken var plagget förstås obligatoriskt och det salufördes i minst fyra färger: svart, grönt, rött och brunt.
– Upplagan var antagligen inte så stor, men jag vet att vi även tryckte barnstorlekar för att smöra för fansen. De få vi hade, säger Fredrik Hurtig (f d #10) som var merchandiseansvarig på den tiden.
– Jag minns inte om det var jag eller Jon Edergren (#6) som fixade tröjorna. De såldes i alla fall till självkostnadspris i sann söderanda, säger Fredrik Hurtig.
Micke och PerNågra år senare kom tatueringarna. Ett tiopack såldes för en hundring, naturligtvis helt svart.
– Jag hittade en amerikansk hemsida där man kunde beställa gnuggisar för en dollar styck. Jag paketerade om dem och tog med till matcherna. Många kända spelare satsade på hotfulla stilar, spektakulära frisyrer och mycket tatueringar så det låg i tiden. Det var i början på sommaren, säkert i samband med ett internationellt mästerskap, säger Per Bengtsson (#11).
IMG_0042Till skillnad från t-shirtarna stannade de flesta tatueringarna inom laget. Mikael Hedqvist (#20) kom till en bortamatch med gaddar över hela överkroppen. På Korpengalan satte David Kvart (#4) en respektfullt på halsen.
– Färgsättningen och designen gör att de ser ganska äkta ut. Och det var bra kvalitet. Jag lät min 3-årige son göra en på höger biceps och den satt kvar i tre månader, berättar #11.

Text: #33 Foto: Arkiv