M11Rityta 1

Vinst i premiären

”Stundtals exemplariskt spel”, summerar lagkapten Peter Rolandsson (#9), trots att Mardrömselvan var nära att tappa sin 3-0-ledning.

Efter dubbla framgångar inomhus har Mardrömselvan inlett utomhussäsongen med ett par vinster i träningsmatcher. Inför premiären mot Skanstull Tigers varnade dock lagkapten Peter Rolandsson för att motståndet blir tuffare i seriespelet.
– Stora delar av träningsmatcherna har vi spelat väldigt fin fotboll. Säkra enkla pass med marginal från motståndarnas ben, mycket löpningar utan boll, få tillslag, inget onödigt dribblande och spelat hem om det blivit trångt om lägen framåt, konstaterar #9.
Den inställningen verkade laget ha tagit med sig till Farsta IP på måndagkvällen.
– Stundtals var det exemplariskt spel. Elias Krantz (#27) fick i första halvlek en hel del uppspel på fötterna, vilket han efterfrågat. Vi spelade organiserat och lugnt, säger #9.
Det första målet kom i samband med en frisparkssituation, signerat lagkaptenen själv. Därefter kom två till i snabb följd. Men motståndarna reducerade alltså till 3-2, som också blev slutresultatet.
– De tryckte på med allt folk de hade och vi var lite dåliga i hemjobbet. Det blev rörigt framför Martin Gylje (#1). Vi måste jobba på att vara etta på bollen framöver. Flera gånger var vi lite slöa i tanken och julmatströtta i benen, förmanar lagkapten #9.
En anledning kan vara att systerlaget Inter United hade match strax innan.
– Det var inte optimalt. En spelare valde att helt stå över M11-matchen.
Hur ser du på din egen insats?
– Jag var min vana trogen inne på alla baklängesmål men gjorde ju också ett mål framåt, och vi vann matchen. Så jag är nöjd, säger #9.

Text: #11 Foto: Instagram