M11Rityta 1

10 år med M11: Voodoo Cat

20090405-6
Under jubileumsåret gör Bloggen historiska tillbakablickar på viktiga företeelser i klubbens historia. Idag: Maskoten Voodoo Cat.

m11_blundI februari 2009 utlyste M11-bloggen en maskottävling. Spelare och fans skickade in bidrag, däribland Evil John Blund (här till höger) och en groda. Efter en webbomröstning vann dock Voodoo Cat. Skaparen var Martin Gylje (#1).
Hur kom du på idén?
– Jag ville att maskoten skulle ha något slags mörker med tanke på lagets namn och våra svarta dräkter. Sedan tänkte jag på vidskepelsen som finns kring fotbollen i vissa länder. Och att Tommy Darmark direkt valde #13 som tröjnummer. En svart katt betyder ju otur och om den dessutom besitter en mörk kraft så blir det ju en riktigt gräslig figur. Att virka den som ett gulligt gosedjur blev en rolig kontrast och också att omfamna oturen, säger Martin Gylje idag.
Voodoo Cat försvann efter en match och kom aldrig tillbaka. Vad hände?
martin– Det var i Älvsjö. Den satt som vanligt inkilad i nätet i målburen bakom mig. Jag landade fel i gruset, vrickade foten och glömde ta med maskoten när jag åkte därifrån.
Var tror du att den finns nu?
– Det ryktas att barnen på förskolan intill planen tagit hand om den.

Text: #11 Foto: Fredrik Hurtig